Webinar Positief-Bekrachtigende Breintraining

De Breintraining coöperatie is een ideële instelling die tot doel heeft om de wereld beter te maken door mensen te helpen. Wij maken dit concreet door de wachtlijsten in de GGZ te ontlasten. Dit doen we met Positief-Bekrachtigende Breintraining (PBB). Om een partner van de GGZ te kunnen zijn, is PBB gebaseerd op het werk van twee beroemde wetenschappers:

  1. Nobelprijswinnaar Pavlov heeft associatief leren ontdekt. Bij associatief leren maakt het brein een link tussen twee zintuiglijke waarnemingen die of tegelijkertijd of vlak na elkaar plaatsvinden. Pavlov zelf heeft aangegeven dat wanneer je negatieve associaties wil doorbreken en vervangen door positieve associaties, dat je dit met invloedrijke visualisatie-oefeningen moet doen. Wij hebben op dit vlak specifieke breintraining oefeningen ontwikkeld waarmee mensen dit precies voor elkaar krijgen.
  2.  Skinner heeft instrumenteel leren ontdekt. Bij instrumenteel leren maakt het brein een link tussen ons gedrag en wat ons gedrag ons oplevert. Als ons gedrag straf oplevert, dan houden we ermee op. Terwijl wanneer ons gedrag wordt beloond, dan doen we er meer van. Het probleem voor de meeste mensen is dat hun ongewenste gedrag wordt beloond waardoor ze zich meer en meer ongewenst gaan gedragen. Dit terwijl hun gewenste gedrag geen beloning en soms zelfs straf oplevert, waardoor zij stoppen met dit gewenste gedrag. Een andere naam voor beloning is positieve bekrachtiging. Vandaar dat onze combinatie van Skinner en Pavlov Positief-Bekrachtigende Breintraining is.

Met PBB zorgen we ervoor dat we én negatieve associaties doorbreken én dat we gewenst gedrag belonen en de beloning voor ongewenst gedrag weghalen. Omdat we een alternatief willen bieden voor de wachtlijsten van de GGZ is het belangrijk dat PBB noch een therapie of een behandeling is noch een vorm van coaching. PBB is het trainen van je brein onder begeleiding van een personal breintrainer. Net zoals je je lichaam traint onder begeleiding van een personal fitness trainer.

Hiervoor hebben we het volgende traject ontwikkeld. Het PBB traject bestaat uit vijf stappen:

  1. Zoek uit wat voor breintype iemand heeft. Net zoals er verschillende lichaamstypen zijn, zo zijn er ook breintypen. Je breintype bepaalt wat voor aangeboren gedrag je hebt.
  2. Doorbreek negatieve associaties.
  3. Vervang deze door positieve associaties
  4. Train je brein hierin totdat je een ons weegt.
  5. Zorg voor positieve bekrachtiging zodat je deze breintraining de rest van je leven vol blijft houden.

Om PBB bij het grote publiek bekender te maken, organiseren we het webinar Positief-Bekrachtigende Breintraining. Tijdens dit één uur durende webinar leer je alles over het PBB traject. Bovendien doen we meteen een PBB visualisatie-oefening om een negatieve associatie uit je verleden te doorbreken, zodat je meteen zelf ervaart hoe krachtig PBB is en dat deze positieve verandering voor de rest van je leven is.

Meedoen is helemaal gratis en kan via de onderstaande Zoom link. Het eerstvolgende webinar is donderdagavond 21 september om 19.30 uur. Om te weten hoeveel mensen er mee willen doen, dien je je wel eerst bij Zoom te registreren. Maar dit is minder dan 30 seconden werk. Dus pak de koe bij de horens en doe mee met dit PBB webinar zodat je de tools krijgt om je leven precies zo vorm te geven als dat jij wil!

Zoom link voor 21 september 19.30

Mocht je je goed op dit webinar willen voorbereiden, dan is het mogelijk om de oefening die we tijdens dit webinar gaan doen van tevoren reeds te ontvangen. Wanneer je dit wil, download dan ons gratis eBook via het onderstaande formulier. Opvragen is 100% veilig want wij hebben net zo’n hekel aan spam als jij.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *